Solcelleanlegg

 • Fungerer solenergi like bra om vinteren?
  Så lenge solcellene ikke er dekket av snø eller is vil det være produksjon i anlegget, forutsatt at det er lyst ute. Produksjonen vil dog være betydelig mindre enn i vår- og sommerhalvåret. Et annet sted på våre nettsider har vi satt opp en tabell som viser forskjell i de forskjellige måneder i Bergen.
 • Hva skjer med strømmen jeg ikke bruker?
  Kjøper du et solcelleanlegg gjennom Solcellekraft får du en plusskundeavtale med ditt strømselskap. De betaler minimum spottpris på strøm som leveres tilbake på nett. Alternativt har vi også batteribanker som kan lagre strømmen du ikke bruker. Vi kan også gi deg pris på dette.
 • Kan snø eller skygge være en hindring?

  Alt som dekker over solcellepanelene, som for eksempel snø, is og skygge, vil hindre produksjonen. Selv om kun ett av panelene dekkes til kan produksjonen ødelegges for alle panelene som er tilknyttet den aktuelle delen av anlegget. Derfor gjør vi blant annet skyggeberegninger for alle potensielle prosjekter.

  Det beregnes også snølast. Dette for at utstyr skal tåle snølast som er angitt av kommune der vi monterer

 • Trenger jeg noe utstyr utover tilbud?
  Om du ønsker å følge produksjonen til anlegget ditt på PC eller mobil må du ha internettilkobling i boligen din.
 • Kan jeg benytte anlegg ved strømbrudd?

  Ved et strømbrudd vil solcelleanlegget bli koblet ut automatisk, slik at det ikke kommer strøm på nettet. Dette av sikkerhetskrav fordi det da kan jobbes på nettet.

  Det er mulig å koble anlegg slik at det fungerer ved strømbrudd. Dette krever eget utstyr, og normalt også batteribank. Ta kontakt om dette er ønskelig.

Leveranse og retur

 • Hvor lang tid tar det med montering?
  Normalt beregnes ca. 1 dag pr. 10 panel, pluss 1 dag med oppstart og nedrigging. Det betyr at 30 panel tar ca. 3-4 dager.
 • Hvor lang leveringstiden?
  Når du har signert på ordre/avtale vil vi sette igang prosess og planlegging. Du vil da innen 1-2 uker få tildelt en monteringstid på ditt anlegg. Normalt tar det ca. 4-6 uker fra bestilling til montering, men det kan avvike noe avhengig av pågang.

Vilkår og støtte

 • Hvor mye får jeg i støtte?
  Støtte som pr 1. 3. 2022 gis til solcelleanlegg er på kr. 7 500,- + kr. 2 000,- pr. kW, men maks kr. 47 500,- for et anlegg på 20 kWp. Støtte gis kun til private som knytter anlegg opp mot nett. I enkelte kommuner og fylker finnes egne støtteordninger i tillegg til dette.
 • Må jeg søke for å installere solcellepanel på taket

  Om du installerer solcelleanlegg som følger samme vinkel som taket ditt, regnes dette normalt sett ikke som en fasadeendring, og du trenger dermed ikke å søke.

  Det kan være reguleringsplaner i kommune, som sier noe om dette. Det må sjekkes i hvert enkelt tilfelle.